Zyrat e Punës po funksionojnë si instrumente strategjikë të punësimit në të gjithë vendin. Vetëm në një javë (7-14 nëntor) në gjithë vendin janë 504 të punësuar përmes Zyrave të Punës.

Konkretisht, duke iu referuar shifrave të punësimit sipas qarqeve, vihet re se numri më i madh i të punësuarve është në Tiranë me 174 persona dhe Durrës ku janë punësuar 57 persona.

Ndërsa në Berat rezultojnë 44 persona të punësuar, në Fier 37 të punësuar, në Korçë 16 të punësuar, në Dibër 17 të punësuar, në Elbasan 46 të punësuar, në Gjirokastër 25 të punësuar, në Kukës 16 të punësuar, në Lezhë 19 të punësuar, në Shkodër 25 të punësuar dhe në Vlorë 28 persona të punësuar.

Falë Shërbimit Kombëtar të Punësimit, çdo shtetas tashmë ka mundësinë që jo vetëm të kërkojë punë, por edhe të trajnohet për përmirësimin e aftësive personale.