Dy sondazhet e publikut që u publikuan të premten, dita e fundit e fushatës përpara zgjedhjeve të së dielës për Parlamentin Evropian, i kanë dhënë opozitarëve konservatorë grekë një udhëhiqje ndaj majtistëve në pushtet.

Sipas Marc, i cili zhvilloi një sondazh në emër të televizionit Antenna, opozita Demokracia e Re merr rreth 29.4 për qind të votave për Parlamentin Europian të dielën, kurse SYRIZA 22.4 për qind. Lëvizja për ndryshim në qendrën e majtë (KINAL) është renditur në vendin e tretë me me 6.6 për qind, e ndjekur nga Agimi i Artë neo-nazist me 5.4 dhe Partia Komuniste Greke (KKE) me 4.8 për qind.

Numri i votuesve të pavendosur arriti mbi 12 për qind. Me këtë sondazh, rezulton se partia më e madhe në vend del Demokracia e Re, duke “dënuar” kësisoj një parti që erdhi në pushtet me bujë si SYRIZA.