Këngëtare që në vitet ’70, ajo ka linçuar dhe ka edituar shumë këngë që konsiderohen pasuri kulturore të vendit. Fatmira është shquar gjithmonë për zërin e saj të veçantë  dhe për risitë që ka sjellë në muzikën folklorike.

E cilësuar si bilbili i muzikës popullore, Fatmira Breçani e cila u bë e njohur për këngën dedikuar Sali Berishës, ka rrëfyer se në të shkuarën, e detyruar nga rrethanat ka kënduar edhe për ish-diktatorin Enver Hoxhën.

Në fjalën e saj këngëtarja ka theksuar se pavarësisht afeksionit për Berishën ajo është e depolitizuar, është vetëm një artiste./shqiptarja.com