Është qëlluar për vdekje kryetar i bashkisë së kryeqytetit në Filipine, Antonio Halili.

Ky i fundit u qëllua dhe u vra nga një snajper në një ceremoni të ngritjes së flamurit në sallën e qytetit Tanauan sot në mëngjes.

Ai fitoi famë për ekspozimin e personave të arrestuar për drogë.

Autoritetet kanë nisur punën për kapjen e autorit, ndërkohë deri tani po hetohet në disa pista. j.j