Apple ka ndryshuar disa nga udhëzimet e vlerësimit të aplikacioneve për App Store.

Falë këtyre dispozitave të reja, përdoruesit morën versione falas të aplikacioneve.

App Store ka bërë këto ndryshime për një kohë të gjatë dhe WWDC është momenti ideal për futjen e tyre – kjo është një ngjarje që Apple i ka kushtuar zhvilluesve.

Udhëzimet e reja kanë futur ndryshime emocionuese, për shembull, dispozita më të rrepta në lidhje me aplikimet e valutës digjitale. Shkurtimisht, tani është thënë qartë se aplikacionet janë të ndaluara për minim në sfondin e pajisjeve tuaja në këmbim të ofrimit të shërbimeve falas.

Edhe nëse përdoruesit i pranojnë kushtet e tyre të biznesit, kjo nuk lejohet. Apple do të monitorojë në mënyrë aktive aplikimet e dyshimta dhe do të largojë këdo që shkel rregullat.

Së fundi, aplikacionet pa abonim mund të ofrojnë versione falas të provës përpara se të ofrojnë një mundësi të plotë zhbllokimi. Kjo do të funksionojë në mënyrë që t’ju ofrohet blerje e lirë brenda aplikacionit në një formë, për shembull, një version 14-ditor. Me fjalë të tjera, përdoruesit të cilët ende nuk kanë blerë Monument Valley mund të jenë në gjendje ta provojnë falas për disa ditë./e.e