Ky pozicion është elegant dhe seksi, dhe në shumë vende njihet edhe si pozicion i ‘zonjave të vërteta’.

Ne thuajse jemi mësuar t’i kryqëzojmë këmbët pa menduar, por thuajse askush nuk i di pasojat serioze që kjo pozitë i ka në shëndetin tonë.

Mbajtja e kësaj pozite për orë të tëra mund të shkaktoj një sëmundje të quajtur ‘peroneal nerve paralysis’ apo paralizë.

Një nga arsyet për këtë është se kur e vendosni njërën këmbë sipër tjetrës, ajo e dërgon gjakun nga këmbët në gjoks, duke shkaktuar që shumë gjak të qarkulloj nga zemra juaj, gjë që e rrit edhe shtypjen e gjakut.j.j