Prokuroria e Krimeve të Rënda ka nisur hetimet për rrjedhje informacioni lidhur me operacionin pë rkapjen e Toyota “Yaris” me 3.7 milionë euro.

Pas padisë së bërë nga deputeti Taulant Balla prokuroria do të thërras në cilësinë e personit që ka dijeni, Lulzim Bashën, I cili më 21 Qershor ndërkohë që makina me pare ishte në udhëtim dekonspiroi aksionin duke folur në parlament, gjë që bëri që trafikantët të ndryshojnë dhe portin e zbarkimit.

Sipas gjithë gjasave, Basha është informuar nga një punonjës I Shërbimit Informativ Kombëtar I cili ka ifnrmuar gojarisht një nga këshilltarët për Sigurinw pranë PD që punon në Kuvend dhe ai ja ka thënë Bashës. Më pas Basha, ka akuzuar Ballën si proitës të Toyotës, ndërkohë që sipas fakteve q ëdolën më pas pritësit e pareve janë dy njerëz të afërt me PD dhe personalisht lulzim Bashën, cka shton dyshimet se dekonspirimi ka pas qëllim shpëtimin e tyre.j.j