Pas rrëzimit të kërkesës së Bindjes Demokratike ditën e sotme nga Kolegji Zgjedhor, i hapet rruga konstituimit të Këshillit Bashkiak të Tiranës.

Pritet që mandatet e Këshillit Bashkiak të Tiranës të shpërndahen javës tjetër dhe nga ky moment, ai do të nisë punë normalisht për mandatin e dytë.

Ndërkaq, Erion Veliaj është shpallur zyrtarisht kryetar i Bashkisë së Tiranës edhe për katër vitet e ardhshme dhe pritet te beje betimin per nje mandat te dyte.

Në zgjedhjet e përgjithshme vendore të 30 qershorit, votuesit i besuan kandidatit të koalicionit të majtë edhe një mandat të dytë në krye të Bashkisë më të madhe të vendit.