Secili prej nesh ka aspekte të personalitetit dhe karakterit që i mban të fshehta nga bota. Ka diçka që i bën këto aspekte të papërshtatshme dhe për këtë arsye synojmë t’i fshehim nga frika ose turpi. Përmes këtij testi të thjeshtë psikologjik, falë zgjedhjes së një vizatimi, ne do të përpiqemi të zbulojmë më shumë.

Shpesh ne kuptojmë me vështirësi këto qoshe të karakterit. Ne e kemi të vështirë t’i identifikojmë qartë. Ne mendojmë se këto janë defekte për t’u fshehur nga bota, qëndrime që ne besojmë se mund të na pengojnë të bëjmë miqësi ose të përjashtojmë karrierat e punës. Por jo gjithçka që mendojmë të fshehim, maskojmë, është kaq e padukshme. Shpesh qëndrimi ynë, sytë tanë flasin vetë. Prandaj psikologjia ndihmon për të na sqaruar për ato pjesë që fshehim me kokëfortësi.

Përmes imazheve, ose vizatimeve si në këtë rast. Zgjedhja e njërës prej tyre tregon në mënyrë shumë të thjeshtë dhe të qartë atë që fshihni nga të tjerët:

Vizatimi nr. 1

Ata që kanë zgjedhur këtë dizajn tregojnë një qëndrim që synon të minimizojë problemet, një person që priret të fshehë vështirësitë dhe dështimet. Një personazh shumë i kujdesshëm për t’i dhënë vetes një imazh gjithmonë të përsosur, sikur problemet ose vështirësitë të mos i preknin. Të tregosh ndjeshmërinë nuk është një defekt, nuk është faj. Kjo tregon se ne jemi njerëz, jo robotë të pathyeshëm, sidomos në ditët e sotme, kur publiciteti dhe mendimi i zakonshëm imponojnë shumë shpesh përsosje dhe stil të rremë.

Vizatimi nr. 2

Ata që kanë zgjedhur vizatimin numër dy, sipas testit tonë psikologjik, janë njerëz që priren të fshehin vlerën e tyre. Njerëzit të përkushtuar, madje edhe pa njohuri, për një vetë-sabotim të vërtetë të vetvetes dhe cilësive të tyre. Një qëndrim që kufizohet me pasivitetin dhe pesimizmin, sikur askush prej tyre nuk e meritonte të shprehte krenarinë e duhur. Besim më i madh, një vështrim më objektiv se çfarë mund të bëhet mirë dhe konstruktiv, nuk është vetëm i dëshirueshëm, por edhe i nevojshëm. Tjetër gjë është qëndrimi i përulur ose pak i prirur për të lëvduar dhe tjetër është mbyllja në një burg që nuk i bën drejtësi vetvetes.

Vizatimi nr. 3

Sipas testit tonë, zgjedhja e vizatimit numër tre, ndryshe nga ata që zgjodhën atë të mëparshmin, flet për njerëz që përpiqen të kamuflojnë egon e tyre dhe vetëvlerësimin e tyre të tepërt. Pra, lëndë që, edhe kur përpiqen të duken normal dhe të shoqërueshëm, në të vërtetë mendojnë kryesisht për interesat e tyre. Edhe prapa një pamje të normalitetit, kjo veçori është e qartë, duke provokuar mosbesim. Këshilla është që t’i shpesh vetes se në jetë ka gjithmonë diçka për të mësuar, se askush nuk është i përsosur dhe që përulësia është veshja e mençurisë.

Vizatimi nr. 4

Vizatimi i fundit i testit tonë psikologjik tregon se ana e karakterit dhe personalitetit është gjithmonë e prirur për vajtime dhe kritika. Përjetësisht të pakënaqur, shumë të kujdesshëm dhe shumë shpesh kritikë. Ata që, megjithëse përpiqen të buzëqeshin, mund të shohin vetëm pjesën gjysmë bosh të gotës. Nuk është për t’u çuditur që ata shpesh mbajnë distancë, sepse në planin afatgjatë kjo mënyrë e të qenit është bezdisëse. Një qëndrim më mirënjohës do t’i bënte ata më të lumtur ose të paktën më të kënaqur.