Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Besa Shahini ka dalë në terren ditën e sotme për të inspektuar nga afër dëmet e shkaktuara nga tërmeti. Së bashku me ekipet e MASR, zyrave vendore arsimore dhe bashkive respektive, ministrja bëri verifikimet faktike në disa shkolla të Tiranës, Kamzës, Vorës dhe Durrësit.

“Deri tani, kemi disa shkolla dhe kopshte në Tiranë, Kamëz, Vorë dhe Durrës të cilat shfaqin vetëm plasaritje të fasadës”, shprehet Shahini teksa nënvizon faktin se me ndërhyrjet momentale që po realizohen aty ku është e nevojshme, duket se të gjitha shkollat do të hapin dyert për mësim për nxënësit e tyre ditën e nesërme.

MASR njofton se ekipet e monitorimit dhe zyrat vendore arsimore vazhdojnë punën dhe verifikimet në koordinim edhe me strukturat e tjera qendrore dhe vendore.