Me Almir Rrapon, Kaç Ismailin dhe Fahriun do e shpetoje Shqiperine ky? Ka mundesi që është shastisur dhe jeton me vegime Likja. Vetëm me këtë deklaratë të sotmen, e meriton një vizitë të mjeku Likja.

E ka lujt mendsh Fahriu atë. Si magjistar i fjalës që është, ia ka tjerrur dhe stërholluar figurat e heronjve dhe i ka mbushur mendjen se ky jo vetëm që është hero, por është sa për dy heronj bashkë.

Dikur i referohej Riza Ceroves dhe më pas Mehmet Shehut.
I pëlqente t’a quanin “Meti i ri”. Kur t’i largohet shastisja, do shohë t’i zhdukën vegimet e Micit dhe Avniut dhe do t’a gjeje vetën në qeli me Kaç Ismailin.

Të rrosh vetë o Like, se mendja të ka lënë. Meqe topin e Mic Sokolit dhe koburen e Avni Rustemit nuk i merr dot se nuk ke b…e, merr një brisk Rubije dhe duku te rruga e ambasadave.

Dhe hajdut dhe pordhe patriotizmi, nuk kemi ndërmend të t’i pranojmë ore Like alifmatraku. Shiti diku gjetke këto dengla se të njohim sa nuk t’a merr mendja. Ti vetëm një gjë ke në mendje, të mbrosh lëkuren tënde.