Përdorimi i parave për të marrë një vizë qëndrimi të përhershme të Shteteve të Bashkuara po bëhet më e shtrenjtë.

Viza EB-5, e njohur kolektivisht si një kartë e gjelbër, tani do t’i kushtojë një të huaji të pasur një investim minimal prej $ 900,000 nga 500,000 dollarë që ishte kërkesa e vendosur në vitin 1993. Kjo është pjesë e një reforme të shumëpritur.

EB-5 ka tërhequr një larmi të polemikave gjatë viteve. Paratë e investitorëve u shpenzuan shpesh në projekte luksoze dhe jo në zonat e shqetësuara që synonin Kongresin.

Rritja e investimeve minimale është një nga ndryshimet më të rëndësishme të bëra nga një rregull i botuar sot në Regjistrin Federal.

Projektet jashtë zonave në vështirësi ekonomike, do të kërkojnë një investim prej 1.8 milion dollarë, nga 1 milion dollarë sot. Rritja është një rregullim i inflacionit mbi shumat e investimeve të Kongresit të vendosur në vitin 1990, sipas rregullit.

Me katër muaj para se rregullat të hyjnë në fuqi, investitorët mund të aplikojnë për vizë me minimum prej $ 500,000. Pritet një rritje e kërkesave.