Shqiptarja Arelena Shala është përzgjedhur Komandante e Regjimentit në Akademinë “West Point” mes 4400 kandidatëve elitarë. Lajmi është bërë i ditur nga ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko. Akademia ushtarake “West Point” është institucioni më elitar në SHBA me një procedurë rekrutimi tepër rigoroze.

Akademia Ushtarake në West Point të Shteteve të Bashkuara të Amerikës është një kolegj katër vjeçar, bashkë-edukues, federativ, liberal i arteve, i vendosur 50 milje në veri të New York City.

Ai u themelua në 1802 si kolegji i parë i inxhinierisë në Amerikë dhe vazhdon edhe sot si institucioni kryesor i zhvillimit udhëheqës në botë, i radhitur vazhdimisht në mesin e kolegjeve më të larta në vend. Misioni i tij mbetet i vazhdueshëm, të edukojë, stërvisë dhe frymëzojë Korpusin e Kadetëve në mënyrë që çdo i diplomuar të jetë një drejtues i i karakterit i përkushtuar ndaj vlerave të Detyrës, Nderit, Vendit dhe i përgatitur për një karrierë të përsosmërisë profesionale dhe shërbimit ndaj kombit si një oficer në ushtrinë amerikane.