Kryeministri Rama i pyetur në lidhje me Mini Shengenin Ballkanik ka thënë se në Serbi nuk u bë marrëveshje por thjeshtë një dakordësim dhe një konferencë e përbashkët për të garantuar 4 liritë e lëvizjes së lirë si në BE. Për sa i përket Kosovës Rama kë thënë se po pret krijimin e qeverisë së re dhe se ky shtet është i ftuar të marrë pjesë.

“Shengeni Ballkanik do të varet nga qeveria në Kosovë kur do të bëhet. Takimi është më 10 nëntor në Ohër, nuk e di nëse do krijohet. Albini ka qenë i qartë që Kosova të jetë në gjitha këto formate e tryeza. Jo thjeshtë të mirëpritur por janë të ftuar. Është bërë vetëm një deklaratë e përbashkët, lirie e njerëzve mallrave dhe shërbimeve e kapitalit. Për këto katër liri në Rajon. Kështu që në këtë aspekt nuk ka diskutim që nisma jo vetëm nuk është ekskluzive por gjithëpërfshirëse.”

ERTV Live: Në komunikim me median dhe publikun pas mbledhjes së Këshillit Europian

Gepostet von Edi Rama am Freitag, 18. Oktober 2019