Tre vite pasi u votua Reforma në Drejtësi, ambasadori i Bashkimit Europian në Shqipëri Luigi Soreca thotë se kjo është arritje historike për Shqipërinë. “Reforma e Drejtësisë në Shqipëri është tre vjeçe. Një moment për të festuar por gjithashtu për të parë drejt së ardhmes.

Bashkimi Europian po vë 42 milionë euro për të konsoliduar këtë arritje historike dhe finalizuar reformën. Për të mirën e çdo qytetari shqiptar. Bashkimi Europian për drejtësinë, Bashkimi Europian për Shqipërinë”-tha ai.