Kryeministri Edi Rama ju drejtua me një apel bizneseve, duke thënë se pavarësisht politikave lehtësuese për sipërmarrjet, tregu nuk është formalizuar. Kush nuk lëshon fatura tatimore – tha Rama – do të marrë ndëshkimin e merituar.

“Hetimi tatimor nuk mund të jetë një trup paraleminitare inspektimesh për inspektim. Duhet të jetë shërbimi inteligjent i Tatimeve, syri që shesh aty ku të tjerët nuk shohin, veshi që dëgjon aty ku të tjerët nuk dëgjojnë, iniciuesi i goditjeve mbi bazë pune inteligjente, jo trupa që turret nëpër dyer sipërmarrjesh dhe që më shumë bën dëm sesa sjell rezultat. Unë kam besim që drejtuesja e re së bashku me ekipin drejtues të ministrisë dhe Tatimeve, nën monitorimin sistematik të zv.kryeministrit i kanë të gjitha mundësitë për të bërë sukses, por suksesi në këtë moment dhe në këtë drejtim kërkon sakrificë. Jo në kuptimin e ndonjë heroizmi, por e angazhimit të çdo individi dhe çdo strukture me fokus objektivin. Duke i uruar drejtueses së re sukses dhe duke ju uruar të gjithëve ju sukses do e mbyll me një apel për të gjithë biznesin.

Kemi zgjedhur prej jo më shumë se 6 muajsh një qasje këshilluese, informuese, edukuese duke mos preferuar të shkojmë tek hapi i fundit, kjo periudhë ka përfunduar, dhe besoj që legjislacioni është shumë i qartë, dhe masat që legjislacioni parashikon për çdo biznes që nuk punon rregullisht me faturat përkatëse, janë të atilla që nuk ja vlen aventura e mos lëshimit të faturës. Dihet që nëse nuk lëshon një kupon në një lokal të mbyllet lokali, të mbyllet njësia tregtare, për një periudhë që sjell një dëm të madh. Kështu që ju lutem të gjithëve mos e sprovoni administratën dhe mos e sprovoni shtetin sepse nuk do të tolerohet askush”, tha Rama.