Presidenti i Këshillit të Europës Donald Tusk, ka mbërritur në ambientet e kryeministrisë. Së bashku me Tusk në kryeministri ka shkuar edhe ambasadori i BE, Luigi Soreca. Kryeministri Rama i ka bërë një pritje të ngrohtë Donald Tusk, ku në një moment i ka hedhur edhe dorën rreth qafës, dhe më pas duke biseduar janë drejtuar drejt ambienteve të brendshme të Kryeministrisë.

Tusk pritet që të bisedojë me kryeministrin Rama rreth negociatave me BE që pritet të hapen në tetorë.