Andi Bejtja mendon se pika e vlimit e përplasjes mes opozitës dhe qeverisë mund të arrijnë në 30 qershor, ditë kur janë dhe zgjedhjet lokale.

Në Opinion, gazetari tha se nëse nuk do të ketë tërheqje kjo datë mund të vijë dhe një përplasje civile.

“Kjo situatë do rrezikohet më shumë. Ka një datë, data 30 do jenë zgjedhjet. Çfarë do bëjnë këta njerëz. Përplasja reale pritet të jetë 30 qershori.

Do jetë një pikë që do ndërrojë gjithçka. Një lider vizionar dhe mund të tërhiqej. Po shkojmë në një përplasje civile”.