Ekze kutimi e të bur gosurve kurdë nga luf tëtarët arabë të mbështetur nga Turqia, të cilët shihen në video, ngjallën spektrin e luf tës sektare më të gjerë ndërsa luf timet në veri perëndim të Sirisë përshkallëzohen, shkruan The Neë York Times.

Militantët e mbështetur nga turqit që po luf tojnë në Siri ekze kutuan të paktën dy të bur gosur kurdë të shtunën, njëri prej tyre i shtrirë në anën e rrugës me duar të lidhura pas shpinës, sipas një video nga skena dhe një lu ftëtar i cili tha se ai ishte dësh mitar i ekze kutimeve.

Në video, dy prej luf tëtarëve qël lojnë me plu mba njeriun me duar të lidhura, me sa duket për të siguruar që ai ka vd ekur. I bur gosuri tjetër shfaqet në video i gjallë dhe ka veshur një uniformë ushtarake.

“Djali në veshjen ushtarake u neutralizua,” tha Al-Harith Rabah, një aktivist mediatik me grupin rebel që ishte në vendin e ngjarjes.

Ekze kutimi e dy robërve kurdë nga luf tëtarët arabë është një ilustrim i fuqishëm i forcave të nxitura nga vendimi i Presidentit Trump për të tërhequr trupat amerikane që ishin duke mbrojtur kurdët. Tërheqja pastroi rrugën për një inkursion ushtarak turk në Sirinë verilindore kundër një milicie të udhëhequr nga kurdët e mbështetur më parë nga Shtetet e Bashkuara, që kishin qenë kyç në luf timin e IS./balkanweb