Ka dallime midis shenjave të ndryshme të zodiakut kur bëhet fjalë për dashuri. Disa janë më të vështira për t’u dashuruar se të tjerët dhe secila shenjë ka motivime të ndryshme prapa saj. Le t’i zbulojmë së bashku:

1.Virgjëresha- Të lindurit nën shenjën e Virgjëreshës jetojnë marrëdhëniet e tyre romantike duke ruajtur një pozicion shumë analitik, pothuajse menaxherial. Edhe nëse jo me vetëdije, ata mbajnë partnerin/en e tyre në gishtërinjtë e tyre derisa të jenë të sigurt se mund t’i besojnë. Prandaj, ata nuk janë njerëzit më të lehtë për të dashuruar. Por pasi kjo të ndodhë, ata janë partnerë të jashtëzakonshëm.

2.Akrepi- Pavarësisht se janë më të lakmuar për shkak të hijeshisë së tyre të madhe, ata janë jashtëzakonisht të vështirë për t’u dashur, sepse ata janë veçanërisht të shqetësuar dhe dramatike. Dashamirët janë partnerë tepër stimulues, por para kësaj ata japin shumë probleme. Derisa Akrepi maturohet emocionalisht, thjesht nuk është gati për një marrëdhënie të vërtetë.

3.Shigjetari- Nuk ka më shenja të paqëndrueshme apo impulsive sesa Shigjetari. Ata sigurisht janë stimulues dhe kurrë nuk janë të mërzitshëm, por janë të vështira për t’u lidhur. Ata ndjekin vazhdimisht gjë tjetër, aventurën e ardhshme, adrenalinën. Një Shigjetar do ta dojë vetëm dikë që nuk përpiqet ta ndalë, por që shkon me të.

4.Ujori- Ujorët janë të rezervuar natyrisht, është shumë e vështirë për të kuptuar atë që ata ndjejnë brenda tyre. Ata nuk janë të prirur të të lënë njerëzit tyë hyjnë lehtë në zemrën e tyre, nuk është aspak në natyrën e tyre. Të bjerë në dashuri një Ujor duhet t’i besojë partnerit të tij dhe të ndjehet mirë me të.

5.Bricjapi- Bricjapi është imazhi i prakticitetit, efikasitetit dhe punës së madhe. Edhe pse kjo i bën ata tepër të besueshëm, ata kanë tendencë të përjetojnë marrëdhënie me të njëjtat kritere. Një Bricjap duhet të mësojë t’i besojë zemrës së tij po aq sa edhe kreu i tij për të gjetur dashuri të vërtetë dhe të qëndrueshme.

6.Binjakët- Binjakët kanë reputacion për të qenë të pavendosur dhe tepër emocionalë. Derisa në një farë mase kjo është e vërtetë dhe mund ta bëjë të lodhshme për të komunikuar me ta, kjo gjithashtu do të thotë se ata e duan me gjithë zemër dhe e vënë të gjithë besimin e tyre në atë që ata ndiejnë.

7.Luani- Nuk ka asnjë shenjë dinamike dhe angazhuese si një Luan. Ata të lindur nën këtë shenjë janë të pavarur dhe të sigurt. Pra, ai e di, nuk ka kurrë nevojë të provojë se ka nevojë për ju. Por është një shenjë e tillë karizmatike që është e pamundur të mos tërhiqet. Luani bën gjithçka më emocionuese dhe angazhuese, prandaj nuk është për t’u habitur që të gjithë e duan.

8.Dashi-=Aktiv, emocionues, e vënë partnerin e tyre në qendër të botës së tyre. Shoqëruesi i një Dashi, përfaqëson përparësinë e tij dhe nuk ka asgjë që nuk do të bënte për ta bërë atë të lumtur. Ai gjithmonë përpiqet të ndjejë dhe të ketë një instinkt të fortë mbrojtës. Kush nuk mund ta dojë një shenjë të tillë?

9.Demi- Nuk ka më shenjë besnike ose të qëndrueshme se Demi. Ata të lindur nën këtë shenjë jetojnë vetëm për histori të gjata, sepse janë plotësisht të përkushtuar ndaj njerëzve që ata duan. Ata shprehin ndjenjat e tyre pa krijuar dyshime. Vështirë për të gjetur një partner të tillë dhe shumë lehtë për të dashur.

10.Peshorja- Peshorja kërkon që të gjithë të jenë të lumtur, si dikush që jeton në harmoni me partnerin e tij, dhe tenton të ketë një marrëdhënie të tillë. Ata të lindur nën këtë shenjë do të bëjnë gjithçka për të dashurit e tyre, duke përfshirë heqjen dorë nga disa interesa të tyre personale. Si të mos i duam ato?

11.Peshqit- Ata ndoshta kanë zemrën më të madhe të zodiakut. Ata thellësisht ndiejnë të gjitha emocionet dhe i manifestojnë ato pa hezitim. Ata do të ecnin mbi zjarr për të arritur të dashurit e tyre dhe ata e duan me një stuhi që të paktën një herë në jetën e tyre, ne do të donim ta provonim të gjithë.

12.Gaforrja- Ata duan pa kushte. Ata janë të butë dhe të durueshëm. Ju gjithmonë mund të mbështeteni në to dhe sigurisht mos ikni nga vështirësitë e para. Një Gaforre në mënyrë të përkryer ilustron se si dashuria duhet të jetë. Dhe nga ana tjetër, si duhet të gjithë ta duam njëri-tjetrin.