Politikania kolumbiane, 43-vjeçarja Aida Merlano, e cila ishte dë.nuar me bu.rgim për blerje votash, është arr.atisur në mënyrë sp.ektakolare.

Politikania është ar.ratisur pas një vizitë në zyrën e dentistit brenda ambjenteve të b.urgut, ndërsa gjithçka është filmuar nga kamerat.
E b.urgosura ia doli të zbriste nga godina me litar dhe më pas të largohej me një motoçikletë. Një gjë e tillë ka lënë të të kuptohet se plani ishte i mirëmenduar.

Policia publikoi një video që tregon politikanen që merrte një litar të kuq të fshehur në zyrë, dhe më pas e hodhi jashtë dritares. Pamjet e jashtme tregojnë litarin e kuq që varet para se të bjerë në rrugë.
Për kapjen e saj ose dhënien e informacioneve mbi vendndodhjen e të arr.atisurës është vënë në dispozicion një shpërblim prej 50 milionë pesos.