Kryeprokurorja e Perkohshme, Arta Marku, duke folur ne nje mbledhje te Komisionit Parlamentar te Ligjeve, ku paraqiti raportin vjetor te Prokurorise se Pergjithshme per vitin 2017. /r/n/r/nTemporary General Prosecutor Arta Marku, speaks during a meeting of the Parliamentary Law Committee, where she presented the annual report of the General Prosecution Office for 2017.

Në vigjilje të zgjedhjes së anëtarëve të KLP-së, reagoi kryeprokurorja Arta Marku.

“Neser eshte nje dite e rendesishme, eshte dita kur ne, me pjesemarrjen tone, me voten tone, do zgjedhim anetaret prokurore te Keshillit te Larte te Prokurorise. Eshte dita ku ne do ti japim jete Qeverisë së Re të sistemit prokurorial si ingranazh i rendesishem i makinerise se madhe te reformes ne drejtesi dhe qe me krijimin e KLP hyn ne fazen e zbatimit te plote te saj. Ne sot kemi fatin qe me pjesmarrjen dhe voten tone te hedhim te paret themelet i institucionit te pare te ri drejtesise ndaj mos e humbni kete shans per asnje arsye”, citohet Kryeprokurorja e Përkohshme në një deklaratë për mediat nga zyra e shtypit pranë Prokurorisë së Përgjithshme.

“Do i hapim rruge krijimit te SPAK-ut, zgjedhjes se Prokurorit te Pergjithshem me mandat. Le t’u tregojme te gjitheve, popullit qe pret drejtesi, partnereve tane qe na kane ndihmuar dhe po na ndihmojne ne kete rrugetim te gjate drejt ngritjes dhe konsolidimit te nje drejtesie te re, se ne jemi te pergjegjshem, se ne duam t’i ngreme institucionet, i duam funksionale ato, e duam vendin tone dhe integrimin e tij. Prandaj, ju ftoj te gjitheve, te merrni pjese ne mbledhje, jo vetem si nje detyrim ligjor, por si shenje e pergjegjesise se larte. Prandaj ju ftoj te gjitheve te merrni pjese dhe te votojme nen mbikeqyrjen e partnereve te huaj dhe mediave, me transparence maksimale, per t’u treguar te gjitheve se ne duam dhe ne mundemi. Kam besim tek ju”, thuhet më tej në reagim.