Komisionieri Europian për Politikat e Fqinjësisë dhe Bisedimet për Zgjerim, Johannes Hahn, me ane te nje postimi ne Twitter i ka vene vulen edhe shkakut te mos hapjes se negociatave te Shqiperise e Maqedonise se Veriut me BE-ne.

Hahn e thote troc se Pergjegjesia per kete deshtim nuk eshte e Shqiperise dhe Maqedonise se Veriut, qe me te drejte shpresuan per nje vendin pozitiv. Ata e bene punen e tyre!.

Nga ana tjeter, ai thekson se Ishte BE qe nuk mbajti premtimin per shkak te problemeve te brendshme. Kjo gje e demton besueshmerine e BE jo vetem ne Ballkanin Perendimor, por edhe pertej!.

Reagimi i plote:

”Dhe qe te jete e qarte: Pergjegjesia per kete deshtim nuk eshte e Shqiperise dhe Maqedonise se Veriut, qe me te drejte shpresuan per nje vendin pozitiv. Ata e bene punen e tyre! Ishte BE qe nuk mbajti premtimin per shkak te problemeve te brendshme. Kjo gje e demton besueshmerine e BE jo vetem ne Ballkanin Perendimor, por edhe pertej!”