Shqiptarët njihen për përfomancat e mira në sportet l.uftarake.

I jashtëzakonshëm është treguar edhe djaloshi nga Lubizhda e Hasit, Enis Muqaj, në debutimin si profesionist në MMA.

18-vjeçari ka mposhtur në “shtëpinë e tij” serbin, Veljko Vulovic. Shqiptari nga Prizreni nuk i dha asnjë mundësi kundërshtarit dhe në fund fitoi brezin në kategorinë deri në 77 kilogram.