epa05210639 German government's Minister of State for European Affairs Michael Roth at the start of foreign affairs council in Brussels, Belgium, 14 March 2016. The Council will discuss Iran, in particular the areas of re-engagement and the bilateral agenda. It will address the Middle East peace process and will also examine the latest developments in Libya and relations with Russia. EPA/LAURENT DUBRULE

Ministri Gjerman i Shtetit për Evropën, Michal Roth ne nje interviste te dhene per Spiegel teksa ka folur per situaten ne Ballkan, ka folur edhe per situaten politike ne Shqiperi dhe protestat e opozites.

Ministri gjerman i ka dhene nje tjeter ‘shuplake’ PD-LSI-se, largimit te saj nga zgjedhjet dhe dhuna ne protesta, teksa eshte shprehur se protestat janë një çështje e pranueshme sigurisht në një demokraci. Por, dhuna dhe urrejtja, bojkotimi i zgjedhjeve dhe largimi i opozitës nga parlamenti janë absolutisht të papranueshme.

Me tej, ai thekson se Shqiperia ka bere nje rruge te gjate për në BE. Opozita po rrezikon njohjen e këtyre arritjeve me politikën e saj penguese.

Pjese nga intervista:

Spiegel: Në Shqipëri, opozita po demonstron kundër korrupsionit në qeveri. A perbejne këto rrezik per fillimin e negociatave të anetaresimit?

Roth: Protestat janë një çështje e pranueshme sigurisht në një demokraci. Por, dhuna dhe urrejtja, bojkotimi i zgjedhjeve dhe largimi i opozitës nga parlamenti janë absolutisht të papranueshme. Shqiperia ka bere nje rruge te gjate për në BE. Opozita po rrezikon njohjen e këtyre arritjeve me politikën e saj penguese.