Tirana është përzgjedhur zyrtarisht “Kryeqyteti Europian i Rinisë 2022” nga Forumi Rinor Europian.

Tirana ishte përzgjedhur si një nga pesë qytetet kandidatë që do të zgjidhej si Kryeqyteti Rinor Evropian 2022. Nga dhjetëra qytete në Evropë që aplikuan, në mesin e pesë qyteteve finaliste ishte Tiran, Kazan (Rusi), Poznań (Poloni), etj. Varaždin (Kroaci) dhe Baia Mare (Rumani).

Kryeqyteti Evropian i Rinisë është një titull i dhënë nga Forumi Rinor Evropian dhe është krijuar për të fuqizuar të rinjtë, forcimin e pjesëmarrjes së të rinjve dhe forcimin e identitetit evropian. I dhënë për herë të parë në Roterdam në 2009, titulli do t’i jepet për herë të 14-të në 2022.