Nga 16 shkurti e deri në protestën e paralajmëruar të 11 majit, opozita e bashkuar ka organizuar disa protesta kombëtare, me qëllim rrëzimin e kryeministrit, i cili i hap rrugë krijimit të qeverisë tranzitore që do të cojë vendin në kërkesën tjetër të tyre, zgjedhje të lira e të ndershme.

Rrjetet sociale, ka vënë ‘në lojë’ këtë herë kryedemokratin Basha dhe datat e prostave të organizuara nga opozita.