Rreziku i shkëputjes së shkëmbinjve, që mund të cojnë në rrezik për jetën bëri atë që autoritetet të vendosnin të mbyllin plazhin në Porto Rafti pas tërmetit pranë Avlaki në Attica.

Sipas mesogianeës.gr, ky shkëmb i rrezikshëm ndodhet në Panorama Beach në Porto Rafti, pranë Avlaki.

Autoriteti i Mbrojtjes Civile i Komunës së Markopoulo, ndërhyri i alarmuar pranë Autoriteti Portual për të vazhduar menjëherë me evakuimin e këtij plazhi.

Kryebashkiaku Markopoulou, Sotiris Methenitis, tha: “Ne po u bëjmë thirrje urgjente qytetarëve dhe qytetarëve për shpalljen e këtij njoftimi, si dhe vetëdijesimin për nevojën, bashkëqytetarë ose pushues, të paktën për 10 ditë, që të mos lahen në atë plazh, derisa të ruhet siguria e nevojshme “.