Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit ka njoftuar në mbrëmje se janë shembur të 33 objektet në zonën e Astirit të cilat ishin pengesë për projektin e Unazës së Re, dhe për të cilat janë bërë gati dëmshpërblimet, një pjesë e të cilave të tërhequra nga banorët.

Nga operacioni qe filloi mengjesin e sotëm, u shembën 15 objekte një katëshe, 11 objekte 2 katëshe, 6 objekte 3 katëshe dhe 1 objekt katër katesh.