Mbretëresha Elisabeth sapo ka postuar foton e parë në llogarinë e saj në rrjetin social Instagram dh ka thyer internetin.

Fotoja e parë tregon një letër nga Arkivat Mbretërore.Letra e shkruar nga pionieri i parë i kompjuterëve, Charles Babbage i drejtohej drejtohej stër-stër-gjyshit Princit Albert dhe datonte në vitin 1843.

Ajo shkruan:

Sot vizitova Muzeun e Shkencave ku zbulova edhe një letër nga Arkivat Mbretërore, i shkruar në 1843 drejtuar stër-stër-gjyshit Prince Albert. Në letër, Babbage i drejtohej Mbretëreshës Viktoria dhe Princit Albert për krijimin e tij “Motori analitik”, i pasuar me programin e parë kompjuterik i krijuar nga Ada Lovelace, vajza e Lord Byron. Sot, pata mundësinë të mësoja rreth iniciativave të kodimit të kompjuterëve nga fëmijët dhe si duket më përshtatet mua që ta publikoj këtë postim në Instagram”.