Media italiane “La Verita” vijon të tronditë politikën e Maqedonisë së Veriut, teksa ka publikuar video të reja të çështjes “Zhvatja”, që tregon një rast madhor korrupsioni të zyrtarëve të lartë. Mediet kanë publikuar bisedën e plotë të përgjuar mes Bojan Jovanovski (Boki 13), Jordan Kamçev dhe Katica Janeva, ish-kryeprokurorja që u dorëhoq pas skandalit.

Biseda e plotë: Bisedë mes Boki 13, Orce Kamçev dhe Katica Janeva Katica Janeva: Mirë, mirë, tjetrën unë e mbaj nën kontrollBoki 13: Jo, ai ka frikë nga Lile Orce Kamçev: Jo, nuk kam frikë K atica Janeva: Unë jam shumë e angazhuar, prandaj nuk e mbaj nën kontroll rregullisht, përndryshe pa mua asgjë nuk mund të bëjë ajo. Dhe kështu Boki 13: I thashë se ajo është më poshtë se ti, dhe se nuk guxon Orce Kamçev: Po, po Boki 13: Unë i thash

Paska qenë e vështirë të negociosh lirimin e Kamçevit nga arresti shtëpiak, përveç tij kanë përfituar edhe të tjerë, i ankohet Boki 13 biznesmenit Orce Kamçev, i dyshuar PSP-së në rastin “Perandoria”. Në serinë e sotme prej 27 minutave të audio regjistrimit të gazetës italiane La Verita, është dëgjuar disa herë zëri i prokurores speciale Katica Janeva.

Bisedë mes Boki 13, Orce Kamçev dhe Katica Janeva Orce Kamçev: Më fal tani sërish, sot, tetë personave u ka lëshuar Katica ftesa për 11,12, vëllait të Anës Boki 13: Tetë personave u ke lëshuar thirrje Katica Janeva: Për kontroll Boki 13: Ajo është më mirë për shkak të procedurës që të kalojë gjithçka që në fund të jetë marrëveshja e fuqishme. A keni ndonjë gjë për të shtuarKatica Janeva: Jo, jo, për shkak të asaj të ketë disa aktiviteteve në prill

Boki 13: Që disa aktivitete të ketë në prill thotë, prandaj Orce Kamçev: Mirë, do të thotë çështje teknike, ashtu? Ajo është, le të mos flasim mirë. Boki 13: Ashtu ështëOrce Kamçev: Hajde, makijazh, makijazh, çao, çao. Gjatë bisedave, Boki 13 thotë se një farë Zharkoje ka arritur të bëjnë një punë të shkëlqyeshme. Për herë të parë në biseda përmendet kryeministri Zoran Zaev. Boki 13 dhe Orce Kamçev Boki 13: Menaxhimi rreth Zaevit, e gjithë loja, unë tashmë atë konstruksion e kam menduar, bërë

Orce Kamçev: Ok Unë nuk përzihem, e shihni. Asgjë, madje as një milimetër nuk lëviz nga ajo që kemi rënë dakord Boki13:Nesër do të takohem me atëOrce Kamçev: Me Dejanin? Boki 13: Jo Orce Kamçev: Me Zharen? Boki 13: Me Zokin Orce Kamçev: Me Zokin? Boki 13: Me Zaevin

Orce Kamçev: Mendoj se ai nuk do të shkaktojë probleme, por ti do të bisedosh ddhe do të më tregosh Boki 13 i thotë Kamçevit se ai nuk duhet të ndajë detaje të kontratës së tyre me askënd, pas së cilës Kamçev e siguron atë se nuk ka diçka të tillë. Boki 13 gjithashtu vlerëson se shumë nga abuzimet Kamçevi ka arritur t’i bëjë me inteligjencë, domethënë ligjërisht. Kamçev për këtë i përgjigjet se janë të ngjashëm me Boki 13.

Orce Kamçev-Bokit 13 ” Shef, Maqedonia duhet të përdorë njerëz si unë, si ju, në segmente të ndryshme”./alsat.m