Presidenti Macron duke përgëzuar Shqipërinë për reformat e ndërmarrra si dhe Maqedoninë është shprehur se më parë duhet të ketë një reformim të BE-së pastaj një zgjerim të mëtejshëm të saj.

Thënë këtë Macron le të kuptohet se nuk ka të bëjë me progresin e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut çelja e negociatave por me problemet e brendshme të BE-së