Partia Lëvisja Socialiste për Integrim reagon pas deklaratave të eurodeputetëve të PE në Tiranë, të cilët deklaruan sot se Parlamenti është legjitim dhe se zgjedhjet ishin të rregullta, duke hedhur poshtë lajmet për blerjen e tyre.

Në një konferencë për shtryp, nga selia e LSI, Petrit Vasili i renditi sipas tij faktet që hedhin poshtë deklaratat e delegacionit në mënyrë të veçantë Flencenstein.

Vasili nuk hezitoi t’i cilësonte anëtarët e delegacionit si turistë politikë që rrëmbejnë dieta.

“Shqipëria nuk duhet të jetë një vend i përbuzur, për të rrëmbyer dieta shërbimesh sic vinë e ikin këta turistë politikë. Për këtë opzoita është në rrugë dhe do të vazhdojë të ketë një shami në dorë për të fshirë të gjithë sytë e eurodeputetëve”, tha Vasili ndër të tjera.

Pjesa nga fjala e Vasilit:

“Për tëvrifreskuar memprine disa eurodeputetvë dhe në mënyrë të vecantë Knut Flecenstein. Vota në Shqipëri është e vjedhur, ka një dosjen 339 dhe mbahet e bllokuar. Publikimin e kanë bërë Zëri i Amerikës. Kanë folur në anglisht e gjermanisht çudi e madhe që këta zotërinj nuk i kanë dëgjuar. Fajtorët i njeh gjithë Shqipëria. Së dyti, krimi elektoral nga përgjimet e antimafis italiane 20 mln eurio janë përdorur për të blera vota në Shqipëri. Shteti ligjor është shkatërruar përballë një korrupsioni, çuditësrisht nuk e shohin zyryarët marikanë. Korrupsioni kaloi edhe oqeanin. Kemi afera të tmerrshme si ishte tenderi në OST, miliona euro nga firma fantazmë. Shteti ligjor është shkatërruar që e njohin të gjithë shqiptarë, cudeitërisht nuk e njohin europianët. Vemi më tej, të gjitha koncesionet e rrugëve. Gjithë shqiptarë te kanë para syve, Cuditësrisht shumë i turbulluar është qendrimi i eurodeputetëve dhe në mënyrë të vecantë i mikut të vjetër të Shqipërisë Flecenstein. Kemi afera të tmerrshme. Edhe ato që rilindasit i pranonjë eurodeputetë nuk i pranojnë. Opozita është e palëkundër të bëjë kompromis. Votat e deputetëve shqiptarë blihen nga krimi. Eurodeputetët thonë ska gjë është e mirë. Asnjë standar që është i papranueshmë për Europësn do të jetë i papranueshmë edhe për Shqipërinë. Shqipëria nuk duhet të jetë një vend i përbuzur, për të rrëmbyer dieta shërbimesh sic vinë e ikin këta turistë politikë. Për këtë opzoita është në rrugë dhe do të vazhdojë të ketë një shami në dorë për të fshirë të gjithë sytë e eurodeputetëve”,