Para se të hedhësh gjërat e partnerit jashtë apo të thërrasësh një avokat divorci, le të bëjmë një udhëtim në ishujt e bukur në një plazh të bukur. Lëreni imagjinatën tuaj tju ngushëllojë për një moment.

1. “Çfarë do nga unë tani?”
Ka një mosmarrëveshje ose argumentet kanë shpërthyer. Gruaja dëshiron të luftojë. Burri dëshiron të tërhiqet. Ajo i bën ndjekje, duke shpresuar për një reagim dhe normalisht përpiqet të qëndrojë i heshtur. Natyrisht, këto role mund të ndryshohen.

Duke i bërë këtë pyetje partnerit tuaj i tregon atij se ju doni të lidheni, të mos tërhiqeni ose të shmangni. Kjo, nga ana tjetër, do ta qetësojë atë, çka i hap rrugë diskutimit të qytetëruar dhe zgjidhjes së problemeve të mundshme.

2. “Si mund të të ndihmoj të të lehtësohen disa nga problemet e ditës?”
Përgjigja mund të jetë aq e thjeshtë sa një “ju lutem më dëgjoni” pas një dite të gjatë, të vështirë ose të bëni diçka intime sa të jepni një masazhe. Kjo i jep partnerit tuaj një mundësi për të lënë me avull në cilëndo mënyrë që ata zgjedhin. Kjo tregon se ju jeni aq i ftohtë sa një kastravec nën presion, dhe nuk shkoni banane si një majmun i çmendur!

Pyetja e partnerit tuaj pyetja e mësipërme i tregon atij që ri kudjesesh pavarësisht si shkojnë gjërat mes jush. Ju jeni në një marrëdhënie dhe të dy keni të drejtën e përfitimeve nga kjo marrëdhënie.

3. “Më vjen keq”.
Jini specifike se pse dhe si.

Merrni kremin e diellit dhe peshqirin tuaj të plazhit. Ti e di se ke bërë gabim dhe dëshiron të rregullosh dhe kjo është baza e një marrëdhënieje të mirë. Të qenit i saktë se përse ju vjen keq është i rëndësishëm sepse çarmatos zemërimin më fuqishëm.

Shembull: “Unë kërkoj falje për mos nxjerrjen e plehrave natën e kaluar, zemër. Unë e kuptoj se kuzhina mund të digjet për shkak të veprimeve të mia dhe do të jem më i vetëdijshëm herën tjetër”.

4. “Faleminderit”.
Jini specifike se pse.

Të qenit mirënjohës është një tipar i tillë tërheqës dhe, si i tillë, ju bën një person më tërheqës. Nëse i falënderoni për detyra të zakonshme që njerëzit zakonisht nuk i presin. Ky shembull i mëposhtëm është sikur këmbët tuaja të përkëdhelen nga ujërat e ngrohta të Oqeanit Paqësor në plazhin Haëaiian. Mahalo!

Shembull: “Faleminderit shumë për nxjerrjen e plehrave natën e kaluar, zemër. Unë me të vërtetë e vlerësoj kur ti merr kohë për të bërë këtë gjë, kur je vonë për në punë. ”

5. “Unë jam krenare për ty”.
Jini specifik.

Ndjenja e vlerësimit nga të dashurit tuaj do tju japë një shtytje egos, duke e bërë më të voglin prej nesh të ndihet më i lartë. Duke ditur se puna juaj e mirë vlerësohet në shtëpi, është thellësisht e dobishme. Burimi juaj i krenarisë nuk duhet të jetë një lajm i madh, si një promovim në punë. Ju mund të shprehni krenarinë tuaj në stërvitje të një ekipi sportiv me bazë, ose të tregoni se keni vërejtur kur partneri juaj ishte i guximshëm përballë frikës.

Shembull: “Unë jam aq krenar për ty që u çove në këmbë për atë zonjë të moshuar. Shumë njerëz do ta kishin shmangur atë, por jo dashurinë time. Ti je heroi im.”

6. “Fëmijët tanë janë të lumtur që kanë një nënë / baba si ti.”
Duke ju thënë se ju jeni një model i madh për fëmijët është komplimenti më i madh që një prind mund t’i japë një tjetri, duke e ditur se sa e vështirë është një detyrë prindërore. Ky kompliment me siguri do të sjellë një pranverë tek ju!

Shembull: Faleminderit që ke marrë kohë për të ndihmuar fëmijët me detyrat e shtëpisë. Ata definitivisht nuk do ta kishin arritur një provim të mirë pa kontributin tuaj. Fëmijët tanë janë me fat që të kanë”.

7. “Të lutem me fal”.
Tregojuni atyre pse po kërkoni falje.

Kërkimi i ndjesës dhe falja është një nga aspektet më të vështira të marrëdhënies së një çifti. Është si ngjitja e vullkanit Diamond Head në O’ahu; kjo është një udhëtim i vështirë, ndonjëherë i frikshëm, por pamja nga maja është spektakolare.

Shembull: “Të lutem më fal që pashë atë zonjën në anën tjetër të barit. Unë u tregova i pandjeshëm dhe të bëra të ndjeheshe keq ”

8. “Unë të dua”.
Kjo nuk mund të thuhet shpesh, por tregon pikërisht atë që duhet.

Të thuash “Të dua” (ose në Havai “Aloha no au ia ‘oe”) është e shenjtë brenda një familjeje. Mos harroni të jeni specifikë përse e doni të dashurin/ën tuaj.

Shembull: “Unë të dua, sepse tregohesh një zotëri me motrën time”.

9. “Unë do të përpiqem më shumë për …”
Kjo është e rëndësishme sepse i/e dashuri juaj meriton një partner i cili gjithmonë ndryshon dhe rritet si një person. Ai do të bëhet një partner i mirë. Sa ndryshim do të bënte në marrëdhënien tuaj nëse thoni se do të ndryshoni për të mirë, dhe pastaj t’i ktheni ato fjalë në veprime?

Shembull: “Do të bëj më shumë përpjekje me detyrat e shtëpisë së fëmijëve. Do të vij në shtëpi herët në mëngjes dhe do ta ndihmoj vajzën tonë me drejtshkrimin “.

10. “Faleminderit që je dikush që e respektoj”
Cilat janë shanset për një marrëdhënie të gjallë me dikë që nuk e respektoni dhe admironi? “Pa respekt, nuk ka dashuri,” thotë shprehja e vjetër. Ideja që ju respektoheni në shtëpi ushqen vetëvlerësim, i cili mund të transmetohet në zona të tjera të jetës suaj. Në fund të fundit, një person i respektuar është një person i lumtur.j.j