Kjo shenjë ka një karakter shumë të balancuar dhe ka shumë kuptim për drejtësi. Njerëzit e lindur në këtë shenjë janë sentimentalë, të butë dhe sensualë. Ata gjithashtu janë të prirë që shumë shpejt të bien në dashuri.

Sakrifikojnë gjithçka për dashuri, por shpejt mund ta ndryshojnë objektin e sakrificës dhe të kërkojnë ideale të tjera. Ky është shenja mashkullore e ajrit të Zodiakut në të cilin ndikim më të madh kanë Venera dhe Saturni. Kjo është Peshorja (nga 24 shtatori deri më 23 tetor).