Sa herë që dëgjojmë zhurmë gjatë kohës që jemi duke folur në telefon me dikë, na shkon në mendje dyshimi se mund të jenë duke na përgjuar.

Në ditët e sotme, smartphonët mund të përgjohen lehtësisht me pajisje apo aplikacione.

Për t’u siguruar nëse telefoni juaj është duke u përgjuar, mësoni disa nga shenjat shenja që tregojnë se persona të tjerë përtej telefonit janë duke ju “spiunuar”.

-Bateria fillon të konsumohet më shpejt se zakonisht edhe në rastet kur është e re dhe e papërdorur shumë.

-Bateria e celularit nis të bjerë pa u përdorur.

Bateria e telefon përdoret në rastet e dërgimit të SMS-ve apo mesazheve zanore.

-Nëse celulari juaj nxehet edhe nëse nuk është duke u përdorur. Telefoni mund të jetë duke u shfrytëzuar pa njohurinë tuaj.

-Mesazhe të koduara.

-Dëgjoni zërat paralel kur jeni duke biseduar.