E ku ka më mirë se të luftosh gripin pa ilaçe. Një ndër këto produkte është mandarina. Sipas studimeve, mandarina jeshile është ndër agrumet më të mira e cila lufton gripin pa pasur nevojë për antibiotik.

Athtësia që kanë këto mandarina është shumë e mirë edhe për trajtimin e problemeve të mëlçisë dhe përmirësimin e tretjes. Ato janë të përbëra nga shumë antioksidantë që gjenden edhe tek frutat e tjera. Antioksidantët arrijnë të ulin kolesterolin e keq.