“Nëse duam të shikojmë drejt e në sy të vërtetën është ajo që kam thënë prej disa kohësh duke e parë nga të gjitha kontaktet e diskutimet. Procesi po shkonte drejt një përplasje të qasjes mes Francës e Gjermanisë dhe një pjese të konsiderueshme të një fronti që ishte për një “PO””.

Kështu deklaron kryeministri Edi Rama në një konferencë për shtyp, pasi Këshilli Europian i tha ‘JO’ hapjes së negociatave me Shqipërinë. Ai tha se presidenti i Francës Emannuele Macron foli sot shumë shkoqur sa i takon çështjes së integrimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, ndërsa e lidhi arsyen me reformimin e BE.

ERTV Live: Në komunikim me median dhe publikun pas mbledhjes së Këshillit Europian

Gepostet von Edi Rama am Freitag, 18. Oktober 2019