-Aktorja e njohur italiane, Sofia Loren ditën e somte ka festuar 85-vjetorin e lindjes.

Loren vazhdon edhe sot të ketë po të njëjtin shkëlqim që kemi parë në filmat e saj.

Ajo ka një karrierë mjaft të pasur, ku 50 vite në aktrim jemi mësuar ta shohim në role të ndryshme në filmat më të suksesshëm të kinematografisë botërore.

Sëfundmi ajo po xhiron edhe pjesë të filmit të djalit të saj, Edoardo Ponti, “La Vita davanti a se”.

Loren është vlerësuar me dy çmime 2 çmime Oscar dhe 5 golden globe, një kupë Volpi, Prix-i i Kanës, 10 çmime David të Donatelos, Ariu i artë dhe luani i artë për karrierën, kaq shumë trofe për të numëruar që aktorja i gëzon sot.