Nën udhëheqjen e liderit demokrat Lulzim Basha, protestuesit e opozitës janë zhvendosur nga Parlamenti, dhe nisën një marshim me nëj ndalesë tek busti i liderit të dhjetorit ’90. Azem Hajdari. Turma filloi të thërrasë emrin e ish-deputetit të ndjerë, Azem, Azem ti je gjallë. Një veprim në një situatë aspak të këndshme për kryedemokratin, i cili vajzën e të ndjerit Hajdari, Rudinën, e përjashtoi nga partia pasi ajo zgjodhi të mos heqë dorë nga mandati i deputetit.

Po sot, lideri demokrat teksa nisi marshimin drejt kryeministrisë në çelje të protestës, u shoqërua nga djali i Azem Hajdarit, Kiri, i cili pavarësisht mendimit të motrrës së tij, e ka mbështetur PD-në në protestat e mbajtura kundër qeverisë, që rrjedhimisht lë të kuptuar se ai përkrah vendimin e opozitë spër djegie të mandateve.