Qeni është pa pikë dyshimi kafsha me të cilën njeriu ka raportin më të butë dhe më besnik, për shkak se ata janë shumë të dashur.

E tillë është historia më poshtë, ku dashuria e një burri për qenin me të cilin jetoi për 14 vjet; shumë më tepër sesa një kafshë shtëpiake, u kthye në mikun e tij më të mirë.

Por përpara një kanceri të pash.ërueshëm, ai merr vendimin më të vështirë të jetës së tij për qenin. Momentet e tyre të fundit së bashku p.rekin në zemër.

“Më ka shp.ëtuar jetën, me mënyrën e tij shumë herë. Je miku im më i mirë.Ishte aty për mua cdo herë, nga mëngjesi deri në mbrëmje. Sa herë që kthehesha në shtëpi më priste dhe më përshëndeste duke lehur.Nuk dua t’i them la.mtumirë”, janë fjalët e pronarit të qenit./b.l/noa.al/