Pas takimit të ministrit në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme Gent Cakaj dme ministrin gjerman Heiko Maas zyra e ministrisë së Punëve të Jashtme të Gjermanisë ka reaguar me anë të një postimi në Twitter.

Në reagim  Gjermania thekson se në rast se BE do ti rikthejë shpinën Ballkanit Perëndimor atëherë vendet e tjera do e zenë këtë hapsirë, duke nënkuptuar kështu influencat Ruse. Thënë këtë qeveria e Gjermanisë është në mbështetje të plotë të çeljeve të negociatave me Shipërinë

Ja postimi i plotë:

Është në interesin e Gjermanisë që #Shqipëria të vazhdojë në rrugën drejt anëtarësimit në BE: “Nëse u kthejmë shpinën vendeve të Ballkanit Perëndimor, forca të tjera do zënë vendin tonë,” deklaroi Ministri i Jashtëm Heiko Maas.