Neritan Ceka është profesor dhe politikan me shumë vite karrierë. Por, një deklaratë me mallkime ka zhbërë gjithë karrierën e tij, dhe me sa duket, që nga mbrëmja e së hënës, tashmë ai do të mbahet mend si Hazbi Kasaj, dhe jo si politikan, profesor, apo arkeolog.

Për fatin e tij të keq, ashtu si Ferdinand Xhaferi, që tashmë të gjithë e identifikojnë si “njeriu i diellit”, atë do ta identifikojnë deri në fund të jetës së tij, si “njeriu i mallkimeve”. (TemA)