Bashkia Mat njësoj si gjithë bashkitë e tjera të marra nga socialistët gjëja e parë që kanë bërë me territorin e bashkive ka qenë pastrimi i tyre.

Një gjë të tillë e ka bërë edhe bashkia Mat ku siç shihet, me mjetet e bashkisë dhe gjithë punonjësit e sektorit të pastrimi ka ndërmarrë një aksion të gjerë pastrimi në gjithë territorin e bashkisë Mat e cila ishte lënë pas dore në çdo drejtim nga demokratët

Ja pamjet e aksionit në bashkinë Mat të marrë në drejtim nga Agron Malaj i Partisë Socialiste