Më 21 shtator të 2014-s, Papa Françesku do të zhvillonte në Shqipëri vizitën e parë të tij në Evropë.

Për 12 orë, Tirana dhe e gjithë Shqipëria iu dedikua vizitës së Atit të Shenjtë. Vizita bëri jehonë edhe në mediat ndërkombëtare, ndërsa Papa promovoi bashkëjetesën fetare në Shqipëri.

Disa aktivitete u zhvilluan në kryeqytet dhe momentet më të veçanta nga ajo vizitë mund t’i shihni në fotogaleri.