Arsyeja që e shkroi nuk ishte se ishte plakur, por sepse kur ai ishte Guvernator i Kalifornisë, inaguroi një hotel me statujën e tij përballë hotelit dhe drejtuesit e hotelit, i thanë se mund të shkonte, sa herë të donte të qëndronte në hotel sepse gjithmonë, do të kishte 1 dhomë boshe për të.

Kur ai nuk ishte më Guvernator, shkoi një ditë në hotel, por administratori nuk i dha dhomë, me argumentin, se dhomat e hotelit ishin të gjitha të rezervuara.

Pas përgjigjes, Schwarzeneger mori një batanije dhe u shtri para statujës së tij, duke dhënë këtë mesazh nëpërmjet gjestit: “Imagjinoni o njerëz; kur isha Guvernator, ata më luteshin dhe më lëpiheshin, ndërsa tani që s’jam më me post, më harruan dhe harruan premtimin e dhënë. Por kohët kanë ndryshuar. Mos i zë asnjeherë besë postit që ke; se vjen dita e humb; dhe të gjithë ata që të rrinin prapa për interes, as do t’ia dinë më për ty”.