Parashikimi i Leonardo da Vinçit për një apokalips të afërt është zbuluar më në fund, pas analizës së fundit të kryeveprës së Darkës së Fundit.

Darka e Fundit e Leonardo da Vinçit, që përshkruan vaktin e fundit të Jezu Krishtit që e ndan me 12 apostujt e tij, është i njohur në mbarë botën dhe besohet të jetë piktura më e riprodhuar ndonjëherë fetare.

Tregimi i Darkës së Fundit përshkruhet shkëlqyeshëm në Ungjillin e Gjonit të Biblës, 13:21. Skena prekëse tregon për reagimin e Apostujve ndaj Jezusit duke njoftuar se si njëri prej tyre do ta tradhtonte.

Por analiza e re tani ka zbuluar një mesazh të dytë, më të keq, në pikturë – Darka e Fundit në fakt dokumenton datën e saktë që bota do të përfundojë.

Leonardo da Vinçi konsiderohet si një nga gjenitë më të mëdhenj në botë.

Kryevepra italiane e shekullit të 15-të nderohet për bukurinë e saj dhe përsosmërinë anatomike, me këtë pasqyrohet në vlerën prej 900 milionë dollarësh të veprës së tij më të njohur, Mona Lisa.

Megjithatë, është një tjetër nga kryeveprat e da Vinçit që kohët e fundit ka tërhequr vëmendjen, për shkak të një mesazhi apokaliptik që thuhet se është deshifruar nga kryevepra. Një studiuese e Vatikanit ka zbuluar se apokalipsi do të mbërrijë më 1 nëntor 4006, pas një analize të kujdesshme të pikturës.

 

Sabrina Sforza Galitzia përshkroi se si dritarja qendrore gjysmë Hënë mbi ikonën e krishterë përmban një mister “matematik dhe astrologjik”, të cilin ajo e ka deshifruar.

Ekspertja italiane e artit pohon se Da Vinçi parashikoi se fundi i botës do të ndodhte në një “përmbytje universale” duke filluar më 21 mars 4006 dhe duke përfunduar më 1 nëntor të të njëjtit vit. Dokumentet treguan se ai besonte se kjo do të shënonte “një fillim të ri për njerëzimin”, tha znj. Sforza Galitzia.