Janë të shumtë njerëzit që kanë probleme me mungesën e gjumit. Dhe të gjithë e dimë se nuk ka gjë më shqetësuese dhe që t’a prish më shumë ditën se orët e pamjaftueshme të gjumit.

Sigurisht kjo shkaktohet nga një numër shumë i madh faktorësh, por ajo që duhet të dimë është se jemi gjithmonë në kohë për t’i rikuperuar.

Një eksperte e njohur e shëndetit, Craig Ballantyne ka zbuluar formulën e gjumit ideal. Ja cilat janë këshillat e saj:

– Mos pini asnjë kafe, pije energjike apo stimulantë 10 orë përpara se të shtriheni për të fjetur.
– Mos mendoni asnjëherë për punën 2 orë përpara gjumit.
– Mos konsumon alkool të paktën 3 orë përpara se të shtriheni për të fjetur.
– Mos shihni televizor një orë përpara se të flini.
– Dhe e fundit, por jo më pak e rëndësishme, çohuni direkt sapo të bjerë alarmi i zgjimit./INTV.AL/j.j