Që prej tërmetit të ditës së mërkurë, në Shqipëri janë regjistruar 516 lëkundje toke në total.

Sizmiologu Rrapo Ormeni në një lidhje telefonike për Ora News sqaroi se lëkundjet post-termike janë të zakonshme pas një tërmeti të fortë

“Ky tërmet ishte i një madhësie të tillë që do të ketë pasgoditjet do të vazhdojnë. Në këtë drejtim, edhe gjatë natës në vazhdim ka pasur pas goditje dhe numri i tyre deri më tani ka arritur në 516. Karakteristikë ka qenë se njëra nga pasgoditjet ka qenë më e dallueshme me magnitudë 4.3, njëlloj si dy pasgoditje që kanë rënë pas tërmetit kryesor. Kuptohet që intensiteti ose numri i tyre vjen duke u zvogëluar“, deklaroi ai

Pasgoditjet janë më të vogla, por ka edhe ndonjë pasgoditje më të dallueshme që ndihet nga njerëzit në zonë epicentrale dhe më gjerë”, tha Ormeni

Sizmiologu Ormeni sqaroi se pasgoditje do të vazhdojnë, por nuk ka vend për panik

“Pasgoditjes së këtij tërmeti do të vazhdojnë dhe mund të zgjasin me ditë por edhe me javë në varësi të tektonikës së atij vendi. Nuk ka tërmete që mund të shkaktojë dëme. Tërmetet të këtij niveli 4.2, 4.3 janë të zakonshme’, deklaroi Ormeni.j.j