Google kinez thuhet se po ndërton një sistem prototip që do t’i lidhë kërkimet e përdoruesve kinezë me numrat e tyre personal të telefonit.

Por këto raporte kanë tërhequr kundërshtime brenda dhe jashtë kompanisë.

Rreth 1,400 punonjës të Google dyshohet se kanë nënshkruar një letër që kërkon më shumë informacion rreth projektit.

Google mendon se Kina me këtë veprim do të shkel të drejtat e njeriut dhe si i tillë nuk bën të lejohet.